2/28/2010

Almere, belangrijker dan je dacht


Het is de laatste weken niet van de televisie te slaan: Almere. De ene na de andere actualiteitenrubriek gaat er op bezoek. Het lijkt er op dat in de afgelopen weken in de media evenveel aandacht voor Almere is geweest als in de afgelopen twintig jaar.

Almere. Bekend van een prachtige campagne met een Almere, misschien best wel de gezelligste stad van Nederland-achtige slogan. Je zou er geen toeristen naartoe durven sturen. Hotspots of the Netherlands? You should visit Almere. Je ziet het al voor je. Met hun backpacks komen ze station Almere Centrum uitgelopen, hun Lonely Planet opengeslagen in de hand, nieuwsgierig om zich heen kijkend. En dan voorbijgangers vragen: ´Where is, eeeeh….`. Tja, wat eigenlijk?

Te zien op de televisiebeelden is steevast een campagneteam, meestal rondlopend op een kolossaal aandoend plein, omringd door enorme gebouwen. Ze dragen felle jassen. Het gekke: steeds lijkt er bijna niemand rond te lopen. Het is er uitgestorven als in een winkelstraat op een niet-koopzondag, maar dan wel een heel grijze. En dan maar flyeren.


Almere is een groeistad. Moet in de toekomst de derde stad van Nederland worden. Het is een van de snelst groeiende steden van Europa. Dus ja, inderdaad best wel belangrijk. Maar dat zijn slechts de bijzaken van de hausse aan media-aandacht. De gemeenteraadsverkiezingen die eraan komen zijn zijdelings een reden, het heeft er mee te maken. De werkelijke reden is: Almere heeft de PVV. Het is een van de twee steden waar de partij deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen, samen met Den Haag. Bij de Europese verkiezingen wist de PVV hier de meeste stemmen binnen te halen.

Goed, ik moet toegeven, Almere, ik ben er nog nooit geweest. Heb nog nooit de trein gepakt om het te bezoeken. Dus, wat heb ik te oordelen. Kende de aangrenzende gemeente Lelystad vroeger enkel van de soap Medisch Centrum West. Kwam daar ooit toevallig, vertrok er weer snel. Maar Almere zelf, nooit geweest. Nog geen reden voor gevonden. Misschien is er na drie maart nog een reden minder om er naartoe te gaan.


1 comment:

Unknown said...

Nou, Almere hád anders wel een rijdend podium...http://twurl.cc/29kx